Фото Генштаб ЗСУ

ЗСУ досягли успіхів під Бахмутом та на лівобережжі Херсонщини: зведення аналітиків

Українські війська продовжили наступальні дії під Бахмутом і 5 листопада досягли підтверджених успіхів на заході Запорізької області та на лівобережжі Херсонської області.

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Кадри з геоприв'язкою показують, що Сили оборони домоглися обмеженого наступу на захід від Вербового (10 кілометрів на схід від Роботиного на заході Запорізької області), а також на східному березі Херсонської області у районі Підстепового (12 кілометрів на схід від міста Херсон та за три кілометри від Дніпра) та у Кринках (30 кілометрів на схід від Херсона та два кілометри від річки Дніпро).

Мапа ISW

Ситуація на фронті від Генштабу

Протягом 5 листопада відбулось 44 бойових зіткнень. На Куп’янському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах Синьківки, північно-східніше Петропавлівки та Іванівки Харківської області, де наші воїни відбили п'ять атак. На Лиманському напрямку противник завдав авіаційних ударів в районах Серебрянського лісництва Луганської області та Тернів, Спірного, Веселого Донецької області.

На Бахмутському напрямку ворог чотири рази безуспішно намагався відновити втрачене положення поблизу Кліщіївки та Андріївки Донецької області. Вів безуспішні штурмові дії в районах Богданівки, Хромового та Південного Донецької області, де наші захисники відбили ще п'ять атак. 
На Авдіївському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районах населених пунктів Авдіївка, Сєверне, Первомайське Донецької області. Тут Сили оборони відбили шість атак. 

На Мар’їнському напрямку ворог, за підтримки авіації, вів безуспішні штурмові дії в районі Мар’їнки Донецької області, де Силами оборони відбито 17 атак. Завдав авіаційного удару неподалік Новомихайлівки Донецької області. На Запорізькому напрямку ворог вів безуспішні штурмові дії північно-західніше Вербового, Роботиного, північніше Нестерянок, П’ятихаток Запорізької області. 

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському напрямку, наступальні (штурмові) дії на Бахмутському напрямку, завдають окупаційним військам втрат в живій силі та техніці, виснажують ворога вздовж всієї лінії фронту.

Нагадаємо, Україна може змінити свою стратегію війни із Російською Федерацією, щоб швидше просуватися вперед, звільняючи окуповані території. Українські військові розробляють нові стратегії. За словами президента України Володимира Зеленського, українське командування працює над операціями, які дозволять завдавати несподіваних ударів по РФ. 

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.11.2023 07:01