Фото: Міноборони

ЗСУ можуть отримати на озброєння вітчизняний бронетранспортер "Хорунжий": що про нього відомо

Збройні сили України можуть отримати на озброєння вітчизняний бронетранспортер "Хорунжий". Він є результатом глибокої модернізації радянського БТР-60.

Про це повідомила прес-служба Міноборони.

"Міністерство оборони України кодифікувало та допустило до постачання у ЗСУ вітчизняний бронетранспортер "Хорунжий", — йдеться у повідомленні.

За даними оборонного відомства, бронетранспортер виготовлений із високоякісної фінської сталі. Це дозволило покращити балістичний захист машини без збільшення її маси. Також корпус захищений по периметру від куль калібру 7.62 мм зі сталевим сердечником, лобова броня витримує постріли великокаліберного кулемета з відстані 10 метрів.

"Конструкція днища корпусу та спеціальних протимінних сидінь уберігає десант від наслідків підриву на вибухових пристроях, еквівалентних шести кілограмів тротилу", — наголосили у Міноборони.

бронетрнспортер хорунжий

Фото: Міноборони

У міністерстві зауважили, що "Хорунжий" значно потужніший за свого попередника БТР-60, адже замість двох 90-сильних бензинових двигунів у передній частині корпусу нового українського БТР встановлено дизельний двигун потужністю 330 кінських сил. Він розганяє бойову машину до швидкості понад 80 км/год.

"Кардинально інше компонування кузова покращило ергономіку і зручність для десантування, яке здійснюється через кормову частину бронемашини. У новому БТР встановлена сучасна електроніка, камери відеоогляду, система кондиціонування і автономний генератор, що дозволяє бронемашині функціонувати при вимкненому двигуні", — додали у відомстві.

Крім того, український бронетранспортер має бойовий модуль з кулеметом калібру 14.5 мм, або гарматою калібром 30х113 мм.

Як зауважили у Міноборони, "Хорунжий" може вироблятися у шести варіаціях: лінійний бронетранспортер, транспортувальник особового складу, санітарно-евакуаційна, ремонтно-евакуаційна, командно-штабна і самохідна мінометна машини.

Нагадаємо, раніше прес-служба Третьої танкової бригади показала танк "Оплот", який очевидно належить одному з підрозділів цієї бригади та використовується для захисту Харківської області від російських нападників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 02.09.2024 13:43