Танк "Оплот". Джерело: Facebook-сторінка Третьої танкової бригади

ЗСУ показали рідкісний танк "Оплот", який захищає Харківщину (фото)

Прес-служба Третьої танкової бригади на своїй сторінці у Facebook показала танк "Оплот", який очевидно належить одному з підрозділів цієї бригади та використовується для захисту Харківської області від російських нападників.

Хоча додаткових деталей не навели, саме по собі це повідомлення уже є цінним. Оскільки це перша за весь час повномасштабної війни проти Росії згадка про танк "Оплот" у бойових порядках Сил оборони України.

За великим рахунком, в іншому контексті до цього моменту за весь час повномасштабної війни танк "Оплот" в публічних джерелах згадувався також доволі рідко.

Можна пригадати хіба що заяву зразка травня 2023 року від тодішнього міністра оборони Олексія Резнікова про намір замовити "Оплот" для ЗСУ та запустити серійне виробництво цієї машини.

Фахівці Defense Express зазначили, що рідкісні зразки вітчизняного озброєння в розпорядженні наших захисників завжди привертають окрему увагу. Наприклад, на кінець травня 2022 року з’явилося повідомлення про те, що танк Т-84У вже двічі "засвітився" на фронті.

Танки ЗСУ

Танк Т-84У. Джерело: сторінка в мережі X TankDiary

Окрім того, у червні того ж 2022 року стало відомо і про те, що бійці ЗСУ використовували "перуанський" БТР-4МВ1 для "утилізації" ворога, і також заодно виник привід згадати про рідкісну бронемашину "Овод", створену на базі ГАЗ-66.

Нагадаємо, що, за інформацією Politico, цього тижня США мають відвідати міністр оборони України Рустем Умєров і очільник Офісу президента Андрій Єрмак. Вони нададуть американським посадовцям список військових цілей у Росії, аби Вашингтон дозволив удари по них далекобійною зброєю.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 28.08.2024 13:18