Ракета ATACMS. Фото: "Вікіпедія"

Умєров і Єрмак нададуть США список військових цілей Росії для обстрілів далекобійною зброєю, — ЗМІ

Цього тижня Сполучені Штати Америки мають відвідати міністр оборони України Рустем Умєров і очільник Офісу президента Андрій Єрмак. Вони нададуть американським посадовцям список військових цілей у Росії, аби Вашингтон дозволив удари по них далекобійною зброєю.

Таку інформацію оприлюднило авторитетне видання Politico, журналісти якого посилаються на три начебто обізнані джерела.

Анонімні співрозмовники медійників розповіли, що українська влада представить високопосадовцям із національної безпеки США список цілей у Росії, які, на думку Києва, можна вражати далекобійною зброєю. Україна проситиме дозволу бити саме по цих визначених об'єктах.

За інформацією, яка є в розпорядженні Politico, раніше Україна вже оголошувала для США деякі з потенційних цілей у Росії, однак зараз цей список має бути конкретнішим.

Радник Білого дому з питань національної безпеки Джон Кірбі після масованого обстрілу Росії 26 серпня заявив, що консультації з Україною щодо зняття обмежень на далекобійні удари по Росії є приватними, а США зосереджуватимуться на забезпеченні України надійними засобами ППО.

Своєю чергою, високий представник Європейського Союзу Жозеп Боррель також наголосив, що зняття обмежень на удари західною зброєю по території Російської Федерації посилило б українську самооборону.

Нагадаємо, що раніше в серпні президент Володимир Зеленський закликав міжнародних партнерів України прибрали барʼєри, які заважають нашій державі послаблювати російські позиції. Зокрема, це стосується далекобійної зброї та обмежень на удари по території країни-агресорки.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.08.2024 12:10