Гусеничний бронетранспортер PbV 302. Джерело: Міноборони України

В Україні допустили до постачання шведський бронетранспортер PbV 302

Для Збройних сил України допустили до постачання шведський гусеничний бронетранспортер PbV 302. Його розробила компанія Hägglund & Söner.

Про це повідомила прес-служба Міністерства оборони України.

"Бойова машина на гусеничному шасі розроблена компанією Hägglund & Söner. Ці бронемашини, які перебували на озброєнні шведської армії до 2014 року, застосовували під час бойових дій у Боснії та Косово", — йдеться в повідомленні.

У Міноборони України додали, що бронетранспортер вагою понад 13 тонн має широкі гусениці, завдяки яким створює тиск на ґрунт менше, ніж трактор. Це дозволяє бронемашині рухатися складним бездоріжжям, м’якими та сипучими ґрунтами, зокрема, болотом і пісками, а також долати водні перешкоди.

"Озброєний шведський бронетранспортер 20-міліметровою автоматичною гарматою Hispano-Suiza, що встановлювалася також і на літаки", — пояснили українські військові.

Вони додали, що шведські PbV 302 також мають додаткове посилення бронювання внутрішнім протиуламковим підбоєм і зовнішніми керамічними елементами. Лобова броня витримує пряме влучання 20-міліметрового снаряда.

"Гусеничний шведський БТР має дизельний двигун потужністю 270 кінських сил, що розганяє бойову машину до швидкості понад 60 кілометрів на годину", — підсумували в Міністерстві оборони України.

Нагадаємо, в середині червня Міністерство оборони України повідомляло, що від початку широкомасштабного вторгнення кодифіковано та допущено до експлуатації у Силах оборони понад сто зразків боєприпасів різних типів. Майже половина з них — від початку 2024 року.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.08.2024 18:05