Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ на довгий термін зайняли Курську область і залишати її не планують, — Forbes

Курська область може стати ще одним великим фронтом у війні між Україною та Росією. Збройні сили України захопили частину Курщини на довгий термін і не планують її покидати.

Про це повідомляє Forbes.

"На шостий день просування України до Курської області на півдні Росії з’являється все більше доказів того, що український корпус вторгнення — деякі або всі до п’яти бригад із 2000 осіб плюс щонайменше один окремий батальйон із 400 осіб — планує залишитися", — наголосили у виданні.

Журналісти зауважили, що про довготривалість перебування ЗСУ на Курщині свідчить те, що українські військові укріплюють свої позиції та риють окопи. Водночас це не означає, що наступ у цьому регіоні зупинився. 

"Це також не означає, що росіяни не можуть контратакувати — і відтіснити українців до кордону, на 10 миль. Але це означає, що стабілізація лінії фронту — і довгострокова українська окупація частини Курська — стоїть на столі", — зазначили у виданні.

До того ж, як заявив російський "воєнкор" Олександр Харченко, окопування ЗСУ на Курщині — це "найгірше, що може статися". Для прикладу він взяв битву під Авдіївкою. За словами "воєнкора", російським загарбникам знадобилося шість місяців, щоб відкинути українську оборону в Авдіївці, після того, як ЗСУ зміцнили свої позиції окопами, і це коштувало десятків тисяч втрат.

"Можливо, росіяни виграли битву за Авдіївку в середині лютого лише тому, що в українців закінчилися боєприпаси після місяців затримок допомоги США Україні, організованих дружніми до Росії законодавцями в Конгресі США. Тепер, коли допомога США знову надходить, російські сили навколо Курського виступу не можуть розраховувати на те, що український корпус вторгнення залишиться без боєприпасів. Щоб відкинути потенційно тисячі українських військових від Курська, їм доведеться захоплювати по одній траншеї", — зауважив Харченко.

Натомість у виданні вважають, що Курська територія може стати ще одним великим фронтом у повномасштабній війні між Росією та Україною. Зокрема, журналісти зазначили, що українці вже розмістили потенційно понад 10 000 військових у Курській та суміжній українській області, Сумській. 

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни заявили, що операція України в Курській області дозволила Збройним силам перехопити ініціативу на полі бою на одній ділянці лінії фронту.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 12.08.2024 10:28