Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ наближаються до другої лінії оборони Росії на Запоріжжі: ISW наголосив на деградації ворожої армії

Наступ України в районі Роботиного наближає українські сили до початку операцій проти другої лінії оборони. Вона може бути відносно слабшою, ніж перша російська лінія оборони в цьому районі. 

Про це повідомляє Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики не помітили жодних нових з'єднань російського угруповання в Запорізькій області, які ISW спостерігав у цьому районі в місяці, що передували контрнаступу. Вони відтоді брали участь в оборонних операціях на заході Запорізької області або в прикордонному районі Донецько-Запорізької області. Проте з того часу ISW помітив додаткові російські елементи, які, ймовірно, вже перебували в цьому районі тільки після того, як почали оборонятися від українських контрнаступальних операцій, і залишається можливим, що деякі елементи, які ще не виявлені та не залучені, можуть зайняти позиції на другорядних лініях оборони.

Відсутність російських з'єднань і частин, що спостерігаються на другорядних рубежах оборони на заході Запорізької області, свідчить про те, що ці позиції можуть зайняти елементи частин і з'єднань, які вже брали участь у бойових діях. Російські тактичні звіти про контратаки у районі Роботиного дозволяють припустити, що 22-а і 45-а бригади спецпідрозділів займають позиції за першою лінією оборони й, мабуть, за другою. Підрозділи 22-ї та 45-ї бригад спецвійськ, зважаючи на все, несуть відповідальність за контратаки проти значних наступів української армії в цьому районі й тому, ймовірно, деградували.

Ймовірна нестача російських оперативних резервів, а також обмежені горизонтальні перекидання в західну Запорізьку область і окремі незалучені підрозділи, що спостерігаються, на другій лінії оборони, вказують на те, що друга лінія російської оборони може бути значно менш захищена. Проте російські з'єднання і частини, що займають нині другорядні лінії оборони, нині значною мірою невідомі, і ISW дає таку оцінку з низьким рівнем вірогідності.

Мапа: ISW

Нагадаємо, у США поділились оцінкою ситуації на фронті в Україні. Союзники вважають, що попри те, що на полі бою відбуваються загострення у різних точках, українські захисники поступово відвойовують територію від загарбників.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 23.08.2023 06:16