Фото: ДПСУ

ЗСУ отримали від Франції новітні протитанкові ракетні комплекси Akeron

Україна отримала від Франції найсучасніші протитанкові ракетні комплекси п’ятого покоління Akeron MP.

Про це повідомив французький депутат Національних зборів Франції Ліонель Руайє-Перро.

Варто додати, що Франція без публічного оголошення передала Україні найновіші ПТРК Akeron MP, також відомий як MMP та Missile Moyenne Portee. 

"Mistral, 30 гармат CAESAR та шість гармат TRF1 калібру 155 мм, два РСЗВ LRU, ракети Akeron, системи Crotale та БТРи VAB", — заявив депутат.

Що таке ПТРК Akeron MP

Akeron MP — це французька протитанкова керована ракета система п’ятого покоління. Її розробка почалась у 2009 році та тривала чотири роки. Серійне виробництво стартувало у 2013 році. На озброєння надійшла у 2017 році.

Фото: mbda-systems. com

Фото: mbda-systems.com

Ракети  виробляються у варіанті для переносних пускових установок і для бойових модулів бронемашин. Дальність пострілу — до п'яти кілометрів. ПТРК  має два режими наведення — або в режимі "вистрілив і забув", або ж за допомогою оптико-електронної станції наведення.

Нагадаємо, уряд Франції виділить додатково 200 мільйонів євро до фонду підтримки, щоб українська армія могла продовжити закупівлю французької техніки.

Також Україна підписала контракт із дочірньою французькою оборонною компанією Cybergun на постачання партії штурмових гвинтівок і гранатометів. Загальна вартість — 36 мільйонів євро.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 10.11.2023 15:52