Фото: АрміяInform

ЗСУ озвучили кількість збитих ракет з початку масованих атак

Після початку масованих російських атак по критичній інфраструктурі України, тобто з вересня 2022 року, сили ППО збили до 700 ракет окупантів.

Про це повідомив речник Повітряних сил ЗСУ Юрій Ігнат в ефірі телемарафону.

За його словами, Росія витратила величезний стратегічний запас ракет ударами по критичній інфраструктурі України.

"Після 9 березня (чергової масованої атаки - ред.) уже до 700 ракет збиті протиповітряною обороною, не рахуючи дрони-камікадзе, їх теж понад 650 було збито", — сказав речник.

Водночас Ігнат нагадав, що  міністр оборони Олексій Резніков під час зустрічі з норвезьким колегою Франком Бакке-Йенсеном повідомив, що 820 ракет — і крилатих, і балістичних — було застосовано ворогом по нашій критичній інфраструктурі з вересня.

Проте речник уточнив, що йдеться лише про високоточні та далекобійні ракети, проте Росія також використовує ракети типу Х-22, С-300 та інші керовані авіаційні ракети.

Нагадаємо, росіяни вночі 9 березня здійснили 15-ту масовану ракетну атаку на енергетичну інфраструктуру України. Внаслідок обстрілів є пошкодження об’єктів.

Усього Росія випустила по Україні 81 ракету, зокрема шість крилатих ракет повітряного базування Х-47 "Кинджал". Масована ракетна атака Росії спричинила проблеми з інтернетом в Україні. У деяких регіонах спостерігають проблеми з мобільним зв'язком.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 15.03.2023 10:31