Фото: Генштаб

ЗСУ потужно вдарили по системах протиповітряної оборони ворога: Генштаб підрахував втрати

За минулу добу Збройні сили України ліквідували ще 460 російських військових. Крім того, знищено три системи протиповітряної оборони та три ракетні системи залпового вогню.

Про це йдеться у зведенні Генштабу.

Загальні бойові втрати противника з 24.02.22 по 20.08.23 орієнтовно склали:

  • особового складу — близько 257470 (+460) осіб ліквідовано; 
  • танків — 4346 (+6); 
  • бойових броньованих машин 8435 (+11);
  • артилерійських систем 5245 (+33);
  • РСЗВ 717 (+3); 
  • засоби ППО 489 (+3);
  • літаків 315 (+0);
  • гелікоптерів 316 (+0); 
  • БпЛА оперативно-тактичного рівня 4304 (+22);
  • крилаті ракети 1406 (+0);
  • кораблі /катери 18 (+0);
  • автомобільної техніки та автоцистерн  7680 (+15);
  • спеціальна техніка 790 (+5).

Втрати армії Росії 20 серпня

Інфографіка: Генштаб

Ситуація на фронті

Військові Російської Федерації продовжують наступальні дії одразу на кількох напрямках. Протягом минулої доби відбулось 32 бойових зіткнення. На Бахмутському напрямку противник вів безуспішні наступальні дії в районах північніше Богданівки, північніше та південніше Кліщіївки Донецької області. 

На Мар’їнському напрямку сили оборони продовжують стримувати наступ російських військ в районі Мар’їнки Донецької області. На Шахтарському напрямку ворог здійснив  безуспішні спроби відновити втрачене положення в районі Урожайного. 

Водночас Сили оборони України продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках, закріплюються на досягнутих рубежах, здійснюють заходи контрбатарейної боротьби.

Протягом минулої доби ворог завдав п'ять ракетних та 61 авіаційний удар, здійснив 67 обстрілів з реактивних систем залпового вогню позицій наших військ та населених пунктів. Внаслідок російських терористичних атак, на жаль, є загиблі та поранені серед цивільного населення. Руйнувань зазнали житлові будинки та інша цивільна інфраструктура.

Авіація сил оборони протягом минулої доби завдала дев'ять ударів по районах зосередження особового складу, озброєння та військової техніки противника та один — по зенітно-ракетному комплексу. Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом минулої доби уразили шість артилерійських засобів на вогневих позиціях, три пункти управління та три засоби протиповітряної оборони противника.

Нагадаємо, аналітики Інституту вивчення війни (ISW) запевнили, що Збройні сили України мають багато варіантів перерізання критично важливих російських наземних шляхів сполучення вздовж північного узбережжя Азовського моря. Український контрнаступ буде тривалою та "нелінійною" серією операцій. Аналітики відреагували на матеріал The Washington Post. 17 серпня американська газета повідомила, що, за оцінкою розвідувальної спільноти Штатів, українські військові в ході контрнаступних дій цьогоріч не дійдуть до окупованого Мелітополя в Запорізькій області, і не досягнуть своєї основної мети — перерізати російський сухопутний коридор у Крим. Експерти ISW переконують, що "передчасно робити оцінки" щодо успіху українських операцій. Вони наразі ще тривають на кількох напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 20.08.2023 08:59