Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ просунулися біля Новопрокопівки та Бахмута, — ISW

Сили оборони України просунулися вперед в районі Бахмута Донецької області, вздовж лінії Авдіївка-Донецьк та біля Новопрокопівки Запорізької області.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Відтак, за даними аналітиків, ЗСУ утримують позиції в радіусі 40 метрів від залізничного полотна поблизу Кліщіївки на Донеччині.

Крім того, російські військові заявили, що ЗСУ відновили бронетехнічні штурми поблизу Кліщіївки та Андріївки в напрямку залізничної колії. Зазначається, що тривають бої в суперечливих "сірих зонах" на північний схід і південний захід від Андріївки. Водночас українські сили вели обмежений наступ на лінії Авдіївка-Донецьк і незначно просунулися.

"На заході Запорізької області українські війська досягли підтверджених успіхів. Геолокаційні кадри, опубліковані 4 жовтня, показують, що ЗСУ просунулися вздовж місцевої дороги на схід від Новопрокопівки (приблизно 5 км на південний схід від Роботиного). Українські сили також утримують позиції поблизу системи окопів, яка пролягає вздовж траси Оріхів-Токмак між Роботиним і Новопрокопівкою", — говориться у звіті.

Російські військові відзначають, що українські війська посилили обстріли вздовж лінії Роботине-Копані (приблизно 5 км на північний захід від Роботиного), і деякі російські джерела стверджували, що українські сили просунулися до деяких російських оборонних окопів на цій лінії протягом останнього дня.

Нагадаємо, за інформацією Інституту вивчення війни, бойові можливості російських підрозділів, які перебувають на Оріхівському напрямку значно погіршилися. Зокрема, противник більше не може проводити контратаки і протистояти українського прориву.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 05.10.2023 07:07