Фото: armyinform.com.ua

Скільки тисяч окупантів тримають оборону Бахмута: заява військового

Понад 10 тисяч російських окупантів сконцентровані у Бахмуті. Ворожа армія утримує там танкові, мотострілецькі й десантні полки.

Про це в ефірі телемарафону "Єдині новини" повідомив начальник прес-служби Східного угруповання військ Ілля Євлаш.

"Щодо Бахмуту, то противник зосередив там значні свої сили, це понад 10 тисяч осіб особового складу. І зараз там ідуть важкі бої", — сказав військовий.

Євлаш наголосив, що наразі ворог не збирається залишити місто. За словами військового, штурмувати Бахмут — це дуже велика ціна, Україна не може дозволити втратити там стільки людей. Він додав, що допоки операція не буде досконало спланована відповідно до наявної обстановки, поки не будуть проведені всі мінно-інженерні вибухові розгородження, які необхідні до початку операції, українських воїнів не посилатимуть вперед.

"Зараз вживаються всі необхідні заходи, аби просунутися вперед, бойові порядки, та закріпитися там і нанести вогневого ураження противнику", — сказав Євлаш.

Він додав, що загалом на сході тривають інтенсивні жорсткі бої, ситуація напружена, але контрольована українськими Силами оборони.

Раніше Євлаш повідомляв, що втрата окупантами північного флангу поблизу Бахмута може призвести до їх реального напівоточення. Відтак російські військові докладають максимальних зусиль для утримання позицій.

Нагадаємо, головнокомандувач збройних сил Великої Британії, адмірал Тоні Радакін, заявив, що країни Заходу недооцінили оборону російських військ. За його словами, російські позиції під час наступу українських військ виявилися сильнішими, ніж очікували союзники України. Саме тому необхідно "скоригувати" очікування від наступу Збройних сил України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 01.10.2023 13:42