Темпи наступу росіян впали: ISW оцінив ситуацію у Бахмуті

Темп бойових дій в Бахмуті знизився. Це відбулося через контрнаступальні дії Збройних сил України.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, українські офіційні особи заявили, що темпи бойових дій на бахмутському напрямку знизилися через продовження обмежених українських контратак на флангах Бахмута 23 травня. Водночас, у звіті зазначається, що Генеральний штаб ЗСУ вперше з грудня 2022 року не повідомив про бої в Бахмуті у своєму оперативному зведенні за 18:00, що свідчить про те, що сили групи "Вагнера", можливо, просунулися далі вглиб міста. Генеральний штаб також повідомив, що російські війська провели невдалі наступальні дії поблизу Хромового (безпосередньо на захід від Бахмута).

Заступниця міністра оборони України Ганна Маляр заявила про зниження бойових дій у Бахмуті та його околицях та наголосила, що українські війська утримують позиції в укріпрайоні біля пам’ятника МіГ-17 у західному Бахмуті.

Своєю чергою, речник Східної групи військ України полковник Сергій Череватий заявив, що українські сили просунулися на 200-400 метрів уздовж флангів Бахмута і досі контролюють низку будівель та укріплень у південно-західній частині Бахмута.

Крім того, російський "воєнкор" стверджував, що українські сили просунулися поблизу Ягідного (1 км на північний захід від Бахмута) і що російські сили безуспішно атакували поблизу Григорівки (8 км на північний захід від Бахмута) та Іванівського (безпосередньо на захід від Бахмута).

Нагадаємо, 21 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України продовжують контролювати Бахмут. Водночас командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський повідомив, що окремі підрозділи ЗСУ наближаються до оперативного оточення міста. Він наголосив, що щодня наші воїни продовжують просуватися на флангах у передмісті Бахмута.

Американська газета The New York Times показала з висоти пташиного польоту вщент знищений росіянами Бахмут. Автори зауважили, що кадри зроблено 19 травня за допомогою безпілотника. Дрон зафіксував обпалені будівлі, зруйновані школи та вкриті вирвами парки, де колись було мирне місто.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.05.2023 07:10