Фото: tva.ua

Яку територію у Бахмуті контролюють ЗСУ: у Міноборони зробили заяву

У місті Бахмут, що на Донеччині, проходять дуже важкі бої. Збройні сили України зберігають контроль у районі "Літака".

Таку заяву зробила заступниця міністра оборони України Ганна Маляр в ефірі телемарафону.

"Звісно, що це дуже важкі й запеклі бої. У якісь дні ворог просувається, потім ми ці позиції забираємо. Потім ворог знову може просунутися. І це, як ми зараз бачимо по Бахмуту, що ворогу вдалося більшу частину міста взяти під контроль, але завдяки тому, що наші ЗСУ зберігають контроль у районі "Літака", — заявила вона.

Заступниця міністра оборони наголосила, що у разі зміни ситуації — ЗСУ фактично зберігають вхід у це місто. Також Маляр переконана, що "ситуація обов'язково зміниться".

Нагадаємо, російські загарбники вже рік намагаються захопити Бахмут Донецької області, однак їхні спроби є марними. У боях за це місто Росія втратила понад 100 тисяч своїх військових. Через неможливість взяти під контроль місто, окупанти його стирають з лиця землі. У неділю, 21 травня, у Мережі опублікували фото оператора дрона із позивним "Єнот" із 93-ї ОМБр "Холодний Яр", на яких з висоти пташиного лету зафіксовано, який вигляд має зруйнований російськими окупантами Бахмут.

21 травня президент України Володимир Зеленський заявив, що Збройні сили України продовжують контролювати Бахмут. Водночас командувач Східного угруповання військ Олександр Сирський повідомив, що окремі підрозділи ЗСУ наближаються до оперативного оточення міста. Він наголосив, що щодня наші воїни продовжують просуватися на флангах у передмісті Бахмута.

За даними Інституту вивчення війни, контратаки Збройних сил України поблизу Бахмута усунули загрозу російського оточення українських сил. Це змусило війська РФ виділити ресурси для захисту від обмежених та локальних українських наступальних операцій.

Раніше у Міноборони розповіли про плани армії РФ на Бахмутському напрямку. Російські загарбники проводять мобілізаційні заходи для укріплень своїх позицій, резервів особового складу у РФ дуже багато.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.05.2023 13:13