Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ просунулися на північний захід від Бахмута, — ISW

Українські воїни досягли успіхів на північний захід від Бахмута. Це вдалося зробити за допомогою локальних атак.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

За даними аналітиків, на кадрах з геолокацією, опублікованих 12 травня, видно, як російські війська втікають від вогню артилерії ЗСУ на південному березі Берхівського водосховища приблизно за 4 км на північний захід від Бахмута. Відтак, фахівці запевняють, що ці кадри підтверджують заяви низки російських блогерів про те, що українські сили досягли успіхів на північний захід від Бахмута в районі між Богданівкою та Берхівкою. 

Зазначається, що один із російських блогерів заявив, що частини 200-ї окремої мотострілецької бригади Північного флоту втратили свої позиції в районі між Григорівкою та Дубово-Васильівкою (приблизно за 6 км на північний захід від Бахмута). Також декілька російських джерел попередили, що ЗСУ можуть намагатися оточити бойовиків ПВК "Вагнера" у Бахмуті. 

Аналітики ж вважають, що сили ПВК "Вагнера", ймовірно, продовжать вести лобові атаки в Бахмуті, що дозволить українським військам провести організований відхід із загрозливих районів у більш дрібному частковому оточенні. А не зіткнутися з широкомасштабним оточенням.

Інститут вичення війни 13 травня

Фото: www.understandingwar.org

Нагадаємо, 12 травня президент Володимир Зеленський після засідання Ставки верховного головнокомандувача повідомив, що українським Силам оборони вдалося відкинути росіян на деяких напрямках.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 13.05.2023 08:20