Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ просуваються на Таврійському напрямку: військові назвали найпекельніший відтинок фронту

Збройні сили України продовжують звільняти територію на Таврійському напрямку. Найзапекліші бої точаться в районі міста Мар'їнка Донецької області.

Про це у зведенні повідомив представник об'єднаного пресцентру Сил оборони Таврійського напрямку Валерій Шершень.

За його словами, Сили оборони угруповування "Таврія" продовжують ведення наступальної операції на Мелітопольському та Бердянському напрямках. На відтинках Левадне – Приютне, Мала Токмачка – Очеретувате наші воїни досягли певних успіхів та закріплюються на досягнутих рубежах.

Водночас армія РФ на вказаних напрямках зазнає значних втрат, тому основні зусилля противника зосереджені на недопущенні ЗСУ у глибину фронту.

"У зв’язку з чим, ворогом нарощуються мінно-вибухові загородження на можливих напрямках висування. В тому числі застосовується дистанційне мінування", — додав він.

Згідно з інформацією військового, найгарячіший відтинок на Таврійському напрямку у Донецькій області в районі Мар’їнки.

Нагадаємо, у п'ятницю, 30 червня, президент Володимир Зеленський провів засідання Ставки головнокомандувача. Головна тема — ситуація на фронті.

Раніше Сергій Наєв повідомляв, що на півночі України не спостерігається ані нарощування техніки, ані живої сили противника. Сили оборони не вважають ймовірним напад найманців ПВК "Вагнера" з території Білорусі, куди частина з них мала виїхати після невдалої спроби заколоту у Росії.

Водночас вздовж державного кордону тривають роботи щодо інженерного забезпечення та облаштування позицій. Зокрема, йдеться про ділянку кордону із Російською Федерацією та Республікою Білорусь.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 30.06.2023 16:20