Фото: Telegram-канал Олександра Сирського

ЗСУ у Курській області просунулись ще на 1-3 км, — Сирський

Збройним силам України вдалося просунутися у Курській області на відстань від одного до трьох кілометрів.

Про це повідомив головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський під час доповіді президенту Володимиру Зеленському.

"Війська продовжують ведення боїв. Мають просування на деяких напрямках від 1 до 3 кілометрів в бік противника. Вздовж всієї лінії фронту продовжуються бої. В цілому ситуація контрольована", — зауважив Сирський.

Він також наголосив, що наразі тривають бої в районі Малої Локні. До того ж головком висловив сподівання, що там "буде взято багато полонених". 

Водночас президент Володимир Зеленський у своєму вечірньому відеозверненні зазначив, що на Курщині окупанти зазнають втрат, а це дуже корисно для оборони України.

"Це стосується знищення логістики російської армії та витрати їхніх резервів. Ми маємо максимально завдавати ураження всім російським позиціям і робимо це. Я дякую кожному нашому воїну за влучність, дякую за силу та за стійкість", — акцентував гарант.

Нагадаємо, авторитетні західні аналітики дійшли висновку, що навіть попри те, що в минулому російські добровольчі підрозділи вже перетинали кордон Росії, теперішнє вторгнення в Курську область є одним із найбільших транскордонних нападів на Російську Федерацію та відчутним ударом по престижу диктатора Володимира Путіна.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.08.2024 20:59