Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ уразили 12 районів зосередження живої сили окупантів: зведення Генштабу за 5 червня

Станом на кінець доби 5 червня на лінії фронту відбулося 85 бойових зіткнень з російськими загарбниками. Наші воїни виснажують ворога на всій протяжності лінії бойового зіткнення та в тилу. 

Про це повідомляє Генеральний штаб Збройних сил України.

Протягом 5 червня Повітряні сили та ракетні війська та артилерія уразили 12 районів зосередження живої сили окупантів, район зосередження озброєння та військової техніки, два пункти управління БпЛА та радіолокаційну станцію.

З початку минулої доби противник завдав по території України одного ракетного удару та 37 авіаударів (зокрема 40 КАБами), застосував 499 дронів-камікадзе. Здійснив 2742 обстріли по позиціях наших військ та населених пунктах із використанням різних типів озброєння.

Ситуація на фронті

На Харківському напрямку відбулося п'ять бойових зіткнень із російськими загарбниками. Відбито три атаки у районах села Липці і міста Вовчанськ. У останньому тривають бойові дії у двох локаціях. Втрат позицій не допущено. Ситуація контрольована. 

На Куп’янському напрямку противник 12 разів намагався витіснити наші підрозділи із займаних позицій. Бойові дії відбувалися в районах населених пунктів Синьківка, Степова Новоселівка, Стельмахівка, Чернещина та Дружелюбівка. 11 атак відбито. Втрат позицій не допущено. На даний час продовжується бій у районі Дружелюбівки. 

На Лиманському напрямку обстановка суттєвих змін не зазнала — усі спроби противника просунутися вперед у районах Невського та в Серебрянському лісі успіху не мали. 

На Сіверському напрямку противник теж проявляв активність — провів шість атак біля Верхньокам’янського, Виїмки та Роздолівки. П’ять — відбито, а одна, біля Роздолівки, — ще триває. Втрат наших позицій не допущено.

На Краматорському напрямку ситуація напружена. Від початку доби  агресор 11 разів намагався вибити підрозділи Сил оборони з позицій в районах Калинівки, Нового, Іванівського, Кліщіївки та Андріївки. Вісім атак відбито. Ще три боєзіткнення тривають біля Калинівки та Іванівського. Ситуація під контролем Сил оборони. 

На Торецькому напрямку ворог провів дві марні атаки у бік Білої Гори.

На Покровському напрямку протягом доби російські окупанти продовжили спроби вклинитися в нашу оборону — відбито 15 атак, ще вісім — тривало. Загалом, на напрямку відбулося 23 бойових зіткнення. Найбільшу активність сьогодні ворог проявляв біля села Сокіл. Наші захисники вживають активних заходів щодо стабілізації обстановки та недопущення просування окупантів вглиб території України.

На Придніпровському напрямку три атаки противника у районі Кринок зазнали невдачі. Втрат позицій не допущено.

На решті напрямків ситуація суттєвих змін не зазнала.

Нагадаємо, 5 червня головнокомандувач Збройних сил України генерал-полковник Олександр Сирський побував на Сході, де точаться гарячі бої. Він заявив, що на Харківському напрямку ворог концентрує свої головні зусилля та намагається просуватися в бік Глибоке — Липці, але зазнає значних втрат та не має успіху. Також рашисти проводять активні штурмові дії у Вовчанську та на підступах до Часового Яру з метою заволодіння та взяття під контроль цих двох населених пунктів.

Додамо, за даними британської розвідки, російські окупаційні війська зосереджують свої зусилля на Авдіївсько-Покровському напрямку, проте не мають значних успіхів. Водночас окупаційна армія зазнає значних втрат у спробах прорвати українську оборону.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 06.06.2024 07:01