Фото: Генштаб ЗСУ

ЗСУ завдали нищівних ударів по ворогу: ситуація на фронті 2 травня

Рашисти подовжують наступати на Лиманському, Бахмутському, Авдіївському та Мар’їнському напрямках. Тут зосереджено усіх сили ворога.

Про це повідомив Генштаб ЗСУ.

На цих напрямках ЗСУ відбили 41 атаку противника. В епіцентрі бойових дій залишаються Бахмут та Мар’їнка, наші воїни тримають оборону.

Атаки рашистів

Російська Федерація і надалі застосовує тактику терору. Минулої доби противник завдав 19 ракетних ударів (нашими захисниками успішно знищено 15 ворожих крилатих ракет типу Х-101 та Х-555), завдав 17 авіаційних ударів, здійснив 25 обстрілів з реактивних систем залпового вогню. На жаль, є загиблі та поранені з-поміж мирного населення, серед них є діти. Зруйновано та пошкоджено житлові багатоповерхівки, приватні житлові будинки, школи, лікарні, дитячі садочки та інша цивільна інфраструктура.

Ймовірність завдання ворогом ракетних та авіаційних ударів по всій території України залишається високою.

Удари ЗСУ

Авіація Сил оборони за добу знищила три російських зенітно-ракетних комплекси та завдала сім ударів по районах зосередження особового складу противника. Також збито ворожий розвідувальний  БпЛА типу "Орлан-10".

Підрозділи ракетних військ і артилерії протягом доби уразили пункт управління, шість районів зосередження озброєння та військової техніки,  
два склади боєприпасів та склад пально-мастильних матеріалів ворога.

Ситуація на окупованих територіях

Російські окупанти посилюють контррозвідувальний та поліцейський режими на тимчасово зайнятій території Запорізької області. Зокрема, в населених пунктах Дорожнянка, Решетилівка, Костянтинівка та Чумацьке, загарбники заборонили в’їзд цивільним особам без місцевої реєстрації. 

У Горностаївці Херсонської області відзначаються значні проблеми зі стільниковим зв’язком російських операторів, на відміну від стійкого зв’язку національних операторів України. Місцеве командування російських окупаційних військ даний факт пояснює результатами ураження, яке завдають Збройні сили України.

Нагадаємо, раніше прикордонники розповіли про невдалі штурми "вагнерівців" у Бахмуті. Окупанти кидають своїх військових — як поранених, так і мертвих — прямо на полі бою. Вони не забирають тіла, а тому поля усіяні трупами ворога.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 02.05.2023 07:38