Фото: Pixabay

Звинуватили у "подвійних стандартах": МЗС Ірану викликало послів трьох європейських країн

Міністерство закордонних справ Ірану викликало послів Німеччини, Франції та Британії. Ці європейські країни засудили безпілотну й ракетну атаку Ірану проти Ізраїлю, яка відбулася вночі у неділю, 14 квітня, та була помстою за бомбардування Ізраїлем іранського консульства в Сирії 1 квітня.

Як повідомляє Reuters, директор з питань Західної Європи в МЗС Ірану звинуватив ці три країни в "подвійних стандартах" та побажав поставити під сумнів їхню "безвідповідальну позицію". 

Свою думку він аргументував тим, що на початку квітня Британія, Франція та Німеччина виступили проти розробленої Росією заяви Ради Безпеки ООН, яка б засудила атаку Ізраїлю на комплекс посольства Ірану в Сирії.

"Військові дії Ірану проти баз сіоністського режиму цілком вписуються в рамки права на законну оборону, передбаченого статтею 51 Статуту Організації Об'єднаних Націй, і є відповіддю на низку злочинів, включаючи нещодавній напад на посольський комплекс в Сирії", — підкреслив він.

Нагадаємо, про те, що Іран завдасть удару по Ізраїлю, повідомлялося ще кілька днів тому західними ЗМІ. Вказувалося про ракетну або дронову атаку на військові та урядові об'єкти в країні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 15.04.2024 10:26