Фото: Офіс президента

Звітували силовики та військові: Зеленський повідомив деталі нової важливої наради

Військово-політичне керівництво держави почало ранок 1 серпня із низки важливих доповідей. Зокрема, очільник держави заслухав інформацію щодо обстрілів Росії українських міст, з приводу ліквідації наслідків атак напередодні, а також про ситуацію на фронті.

Про це Володимир Зеленський повідомив у Telegram.

Так, президент зазначив, що міністр внутрішніх справ Ігор Клименко відзвітував щодо ситуації та атак по прикордонних областях і нічного удару дронами по Харкову. Зеленський уточнив, що ворог цієї ночі обстріляв Харків п’ятьма "шахедами" (раніше повідомлялося про обстріл семи БпЛА).

Очільник Служби безпеки генерал Василь Малюк поінформував Зеленського про завершення робіт з усунення наслідків обстрілу Кривого Рогу, Херсона. 

Також очільник держави заслухав доповідь головнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного щодо ситуації на фронті.

"Також доповіли командувачі Сирський і Тарнавський. Деталі застосування ППО – командувач Олещук. Була й закрита доповідь начальника ГУР Буданова", — повідомив президент.

Нагадаємо, минулої ночі на Північному напрямку, в межах Чернігівської області, російські диверсанти намагалися прорватися через український кордон. Наші прикордонники відкрили по ворогу вогонь на ураження, змусивши його відійти. Російську ДРГ помітили за допомогою тепловізорів. Одночасно за сигналом тривоги до місця події висунулися резерви зі складу прикордонного загону та Збройних сил України.

Відомо, що напередодні російська армія вдарила ракетами по Кривому Рогу, одна з яких влучила у багатоповерховий будинок. Станом на ранок 1 серпня відомо про понад 80 постраждалих, серед яких семеро дітей, та шістьох загиблих.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 01.08.2023 08:53