Фото: ілюстративне Джерело: росЗМІ

З’явились супутникові знімки наслідків ракетного удару ЗСУ по вузлу зв’язку Чорноморського флоту Росії

У мережі оприлюднили супутникові знімки на яких видно наслідки удару Збройних сил України по вузлу зв'язку Чорноморського флоту Росії у тимчасово окупованому Севастополі.

Відповідні фото опублікував проект "Схеми".

"Супутник Planet Labs зафіксував, що внаслідок ракетних ударів Збройних сил України була уражена одна з будівель по вулиці Рудневій у місті Севастополь. За повідомленням Збройних сил України, вранці 24 березня був завданий ракетний удар по вузлу зв’язку Чорноморського флоту РФ", — йдеться у повідомленні.

Журналісти наголосили, що, порівнюючи супутникові знімки цієї місцевості за 21 та 24 березня видно, що після ракетного удару ЗСУ провалився дах будівлі. До того ж поряд з будівлею також зафіксовано автомобілі пожежних служб.

Що відомо про останні удари ЗСУ по Чорноморському флоту Росії

Вночі 24 березня низка кримських Telegram-каналів повідомляла, що в тимчасово окупованому Криму лунала серія вибухів. Зокрема, гучно було у Сімферопольському районі та передмісті Сімферополя.

Вранці речник Військово-морських сил Збройних сил України Дмитро Плетенчук заявив, що в Севастополі міг бути знищений вузол зв'язку Чорноморського флоту окупантів. Це важливий елемент для керування військами. Він також додав, що зв'язок — це один з основних елементів забезпечення військ.

Згодом Центр стратегічних комунікацій і Генеральний штаб Збройних сил України офіційно підтвердили, що українські військові завдали успішних ударів по об’єктах Чорноморського флоту Росії в тимчасово окупованому Криму. Зокрема, підбили великі десантні кораблі "Ямал" і "Азов".

Нагадаємо, у Севастополі ввечері 23 березня було шість вибухів та приліт по кораблях у порту. У бік Козацької бухти виїхали екстрені служби.

Місцева влада заявила про нібито роботу ППО. Так званий губернатор Криму Михайло Развожаєв заявив про "збиття" 10 ракет. Пізніше з'явилася інформація, що приліт був по одному з об'єктів Чорноморського флоту Російської Федерації.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 24.03.2024 20:05