Фото: Офіс президента України

"З'являється більше даних щодо виконавця": Зеленський зробив нову заяву про вбивство Фаріон

У неділю, 21 липня, президент Володимир Зеленський заявив, що у слідства з'являється більше інформації про вбивство Ірини Фаріон. Водночас ця справа є важким процесом.

Про це глава держави розповів під час вечірнього відеозвернення.

Як зазначив Зеленський, він заслухав доповідь міністра внутрішніх справ Ігоря Клименка. Він підкреслив, що розслідування вбивства Ірини Фаріон — це важкий процес, але всі необхідні сили залучені.

"З'являється більше даних щодо виконавця цього злочину", — додав Володимир Зеленський.

Нагадаємо, що ввечері 19 липня у Львові невідомий чоловік вистрелив у Ірину Фаріон, після чого її у важкому стані госпіталізували до лікарні, де прооперували.

У Telegram-каналах поширювалась інформація про стрілянину у Львові та ймовірне затримання нападника на Фаріон, але поліція цю інформацію спростувала.

Пізніше стало відомо, що Ірина Фаріон померла у лікарні від отриманих травм через поранення в область голови. Після цього справу перекваліфікували на умисне вбивство (ч.1 ст.115 ККУ). Відповідна санкція передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк до 15 років.

Нещодавно Центр стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки SPRAVDI повідомив, що мережею масово поширюють фото ймовірного вбивці мовознавиці Ірини Фаріон. Ця інформація є неправдивою.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 21.07.2024 22:20