Фото: росЗМІ

Аналітики ISW пояснили, що змусить Путіна сісти за стіл переговорів з Україною

Якщо українські військові здійснять серію успішних контрнаступів на фронті, це підштовхне президента РФ Володимира Путіна розпочати переговори на умовах України.

Про це повідомив Інститут вивчення війни (ISW).

Аналітики вважають, що ЗСУ мають завдати армії РФ такої шкоди, що Путіну та найближчому оточенню стане ясно, що війська РФ не можуть сподіватися покращити результат війни, продовжуючи бойові дії.

Відтак, численні великі перемоги України на оперативному рівні, ймовірно, потрібні для створення перспективи врегулювання війни шляхом переговорів або примусу Путіна до припинення бойових дій. 

На думку експертів, війна триватиме доти, доки Путін вірить, що він може нав’язати свою волю Україні, воюючи або зламавши волю українців до боротьби.

Аналітики ISW відзначають, що наразі Путін не висуває жодних умов для переговорів, окрім повної перемоги Росії.

"Путін не вживає військових заходів, які були б розумними, якби він серйозно ставився до пошуку компромісу шляхом переговорів. Нинішня лінія фронту створила б дуже сприятливі умови для відновлення російського вторгнення, якби Путін запропонував прийняти її як межу припинення вогню. Але він явно не бажає цього робити", – вважають експерти.

 В ISW вважають, що Україна має три сценарії в війні наразі:

  • Україна в односторонньому порядку припиняє бойові дії, навіть якщо російські атаки з землі та повітря тривають, що призведе до катастрофічної поразки. 
  • Українські війська продовжують боротьбу в дуже стриманий спосіб, прагнучи лише утримати те, що вони зараз мають.
  • ЗСУ розпочинають послідовні контрнаступальні операції з подвійною метою — переконати Путіна прийняти досягнутий шляхом переговорів компроміс або створити військові реалії, достатньо сприятливі для України, щоб Київ та його західні союзники могли фактично самостійно заморозити конфлікт незалежно від рішень Путіна.

Нагадаємо, раніше прем'єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак заявив, що війна в Україні завершиться за столом переговорів. Посадовець пообіцяв підтримати Володимира Зеленського в цих переговорах, аби Україна була в найвигіднішому положенні. 

Проте радник головнокомандувача ЗСУ генерал Віктор Назаров заявив, що переговори Києва та Москви можливі як мінімум після деокупації Запорізької та Херсонської областей. Назаров також переконаний, що війна Росії може тривати ще щонайменше один рік.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 27.03.2023 07:07