Фото: Національна поліція України

$1000 за "бронь" від мобілізації: в Одесі взяли на "гарячому" посадовця облдержадміністрації

В Одесі поліція спільно зі співробітниками Служби безпеки України затримала головного спеціаліста одного з відділів обласної державної адміністрації. Його підозрюють у хабарництві

Як повідомляє прес-служба поліції Одещини, підозрюваний вимагав гроші у директора критично важливого підприємства за надання відстрочки від мобілізації працівникам.

За даними слідства, чоловік обіцяв "вплинути" на потрібних осіб в Міністерстві оборони та Міністерстві економіки для ухвалення позитивного рішення за одну тисячу доларів. Правоохоронці затримали чоловіка на робочому місці одразу після отримання ним хабаря, а слідчо-оперативна група вилучила речові докази.

Затримання хабарника в Одесі

Затримання хабарника в Одесі

Фото: Національна поліція України

"Наразі правоохоронці встановлюють інших осіб, які можуть бути причетні до злочинної схеми, а також громадян, які могли скористатися послугами посадовця", — зазначили в поліції.

Затримання хабарника в Одесі

Фото: Національна поліція України

Правоохоронці повідомили посадовцю про підозру в одержані неправомірної вигоди для себе за вплив на прийняття рішення особою, уповноваженою на виконання функцій держави, поєднане з вимаганням такої вигоди (ч. 3 ст. 369-2 Кримінального кодексу України). Зокрема, слідчі розв'язують питання  щодо обрання  запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою. За цей злочин посадовцю загрожує до восьми років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Нагадаємо, 15 липня прес-служба Служби безпеки України повідомляла, що на Прикарпатті за підозрою у хабарництві затримали одного з головних митників. Зазначається, що підозрюваний організував злочинний механізм одержання грошей від представників компаній-імпортерів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 20.07.2024 03:29