Фото: НАБУ

$170 тисяч за закриття справи: прокурорів Офісу генпрокурора викрили на отриманні хабаря

Співробітники Національного антикорупційного бюро України спільно зі Спеціальною антикорупційною прокуратурою викрили прокурорів Офісу Генерального прокурора на одержанні неправомірної вигоди. Їх підозрюють в отриманні хабаря у розмірі 170 тисяч доларів за прийняття рішення щодо закриття кримінального провадження.

Як повідомляє прес-служба правоохоронного органу, одного з прокурорів затримано після одержання хабаря.

Зазначається, що фігуранту оголошено підозру в одержанні хабаря в особливо великому розмірі службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище (ч. 4 ст. 368 КК України). Наразі розв'язується питання щодо повідомлення про підозру іншим учасникам злочину.

Варто наголосити, що за цей злочин підозрюваному загрожує покарання у вигляді позбавлення волі терміном від восьми до 12 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років та з конфіскацією майна.

Раніше, а саме 12 липня, СБУ викрила на корупції виконувача обовʼязків заступника начальника Головного управління Державної податкової служби у місті Києві. Йому загрожує до 10 років в'язниці.

За даними слідства, посадовець причетний до вимагання неправомірної вигоди від столичних підприємців. Зокрема, задокументовано як фігурант одержував хабарі від директора київської компанії, яка займається гуртовою торгівлею твердим, рідким та газоподібним паливом.

"Служба безпеки задокументувала одержання чиновником першої частини неправомірної вигоди та затримала його разом із посередником під час передачі другого "траншу", — йдеться у повідомленні СБУ.

Зазначається, що обом затриманим оголошено про підозру за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою). Вирішується питання щодо обрання міри запобіжного заходу.

"Проводяться слідчі дії, спрямовані на встановлення і притягнення до відповідальності всіх винних осіб. Зловмисникам загрожує до 10 років тюрми з конфіскацією майна", — додали в СБУ.

Нагадаємо, 15 липня співробітники Служби безпеки України спільно з працівниками Державного бюро розслідувань затримали одного з головних митників на Прикарпатті. Його підозрюють у хабарництві.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Події, 16.07.2024 11:43