Олаф Шольц оглядає німецьку зброю. Джерело: німецькі ЗМІ

"Аби вистачило на роки вперед": у Німеччині будують завод із виробництва снарядів

У Німеччині розпочали будівництво нового збройового заводу з виробництва артилерійських боєприпасів. Вони передбачені, зокрема, й для України.

Про це повідомило німецьке видання Tagesschau. На церемонію закладання фундаменту об'єкта в місті Унтерлюс у понеділок 12 лютого прибули канцлер Олаф Шольц і міністр оборони Борис Пісторіус.

"Зважаючи на загрозу з боку Росії, знадобиться ще багато зброї та боєприпасів — на роки вперед. Імперські амбіції, відкрито сформульовані Путіним, стали великою небезпекою для європейської світобудови", — зазначив Шольц.

Канцлер наголосив, що в цій ситуації діє таке правило, яке виявилося актуальним особливо впродовж останніх років: "Якщо ви хочете миру, ви повинні успішно стримувати можливих агресорів".

Будівництво нового заводу триватиме 12 місяців. 2025 року планується випускати 50 тисяч снарядів, наступного — 100 тисяч, а пізніше — 200 тисяч. Основна продукція, що вироблятиметься, — 155-міліметрові боєприпаси, а також вибухівка та комплектувальні для реактивної артилерії.

Німецький концерн Rheinmetall планує інвестувати у новий об'єкт загалом 300 мільйонів євро та створити 500 робочих місць. Раніше прем'єр-міністр Денис Шмигаль повідомив, що Rheinmetall уже розпочав виготовлення артилерійських боєприпасів для України й отримує нові замовлення.

Нагадаємо, декілька днів тому генеральний інспектор бундесверу Карстен Броєр в інтерв’ю виданню Welt am Sonntag заявив, що Німеччина й інші країни НАТО повинні бути готовими до війни через п’ять років. Тому зараз потрібно зміцнити військо, бо за теперішніх обставин можна прогнозувати агресію Росії.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 12.02.2024 19:45