Затримання російської агентки. Джерело: СБУ

Агентка російської розвідки наводила ракети на Житомирщину: їй "світить" довічне

Служба безпеки України затримала ще одну агентку російської розвідки. Жінка коригувала ракетно-дронові удари Російської Федерації по Житомирській області.

Про це повідомила прес-служба СБУ. Там зазначили, що серед головних цілей агресора стали бойові підрозділи та логістичні склади Сил оборони України.

"Для виконання ворожого завдання коригувальниця обходила місто та його околиці, де намагалася виявити місця найбільшого зосередження особового складу українських захисників", — йдеться в повідомленні.

У Службі безпеки України додали, що також під час розвідувальних вилазок агентка звертала увагу на "адреси", поблизу яких періодично розташовувалася військова техніка.

СБУ поетапно задокументувала її контакти з окупантами та вжила заходи для убезпечення місць дислокації Сил оборони на території регіону.

Під час спецоперації працівники Служби безпеки України затримали російську агентку у власному помешканні. У неї вилучено мобільний телефон із доказами її контактів з агресором. Розслідування встановило, що ворожою поплічницею виявилася місцева мешканка, ідеологічна прихильниця рашизму.

"Слідчі повідомили затриманій про підозру за статтею Кримінального кодексу України "Державна зрада, вчинена в умовах воєнного стану". Зловмисниця перебуває під вартою. Їй загрожує довічне ув’язнення", — підсумували в Службі безпеки України.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Служба безпеки України затримала рецидивіста у Вінницькій області. Він збирав дані про розташування українських військ і працював на приватну військову компанію "Вагнера".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 16.05.2024 18:17