Фото: language-policy.info

Агресія Росії проти України: парламент Молдови ухвалив важливу декларацію

Молдавський парламент засудив агресію Росії проти України. Законодавчий орган сусідньої держави підтримав відповідну декларацію.

Про це повідомила прес-служба парламенту Молдови.

Зазначається, що за ухвалення декларації проголосували 55 депутатів від партії "Дія та солідарність". При цьому депутати від Блоку комуністів та соціалістів залишили залу засідання, а представники проросійської партії "Шор" взагалі не з'явилися в парламенті.

У декларації зазначено, що Росія з лютого 2014 року веде незаконну, нічим не спровоковану та необґрунтовану агресивну війну проти України, яка 24 лютого переросла у повномасштабне вторгнення.

"Цей акт відкритої агресії є воєнними злочинами та грубим і серйозним порушенням принципів міжнародного права та міжнародних зобов'язань, взятих на себе Росією", — йдеться в документі.

Також народні обранці закликали негайно припинити військові дії проти України, підтримали створення спеціального трибуналу для розслідування злочинів РФ, а також підтвердили готовність продовжувати надавати гуманітарну допомогу Україні.

Нагадаємо, у вівторок, 28 лютого, у столиці Молдови почалися масові антиурядові протести. Мітингарі перекрили декілька центральних доріг на в’їзді до Кишинева.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 02.03.2023 17:24