Фото: соцмережа X Дмитра Кулеби

Албанія відкриє посольство у Києві, — Кулеба

Албанія планує відкрити посольство в українській столиці. Таке рішення суттєво посилить зв'язки офіційного Києва і Тирани.

Про це у соцмережі X повідомив глава Міністерства зовнішніх справ України Дмитро Кулеба за підсумками переговорів у Тирані з албанським колегою Іглі Хасані.

"Я високо ціную це рішення, яке значно посилить наші двосторонні зв'язки", — підкреслив міністр.

Інша співпраця України та Албанії

Очільники міністерств обговорили питання співпраці в оборонній сфері, з особливим акцентом на артилерійських боєприпасах. Дмитро Кулеба також подякував Албанії за готовність приєднатися до Основної групи з питань Спеціального трибуналу щодо злочинів російської агресії проти України.

Раніше президент Зеленський заявив, що Україна зміцнить свою артилерійську міць після домовленостей з країнами Західних Балкан після саміту "Україна — Південно-Східна Європа".

Нагадаємо, у вівторок, 27 лютого, президент України Володимир Зеленський здійснив робочий візит до Саудівської Аравії. Серед тем для обговорення озвучувались наступні: Формула миру, повернення полонених і депортованих осіб, а також перспективні напрями економічної співпраці та участь Саудівської Аравії у відбудові України.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 28.02.2024 16:34