Фото: twitter.com/MeklerRafal

Інцидент із розсипаним зерном на кордоні: посольство України у Польщі звернулося до поліції

Посольство України в Польщі звернулося до поліції через інцидент із розсипаним зерном у польському Дорогуську, який трапився 11 лютого.

Про це заявив посол України у Польщі Василь Зварич.

"Такі методи протестувальників не повинні толеруватися в європейській цивілізованій країні, не кажучи вже про моральну сторону цієї провокації. Тому ми вимагаємо знайти і притягнути винних до відповідальності. Польські органи влади мали б рішуче відреагувати в правовому полі на цей ганебний і образливий для українців і більшості поляків злочин і не дозволити подібних варварських дій в майбутньому", — наголосив Зварич.

За його словами, зерно було висипане з українських ваговозів, які були опломбовані після відповідних митних процедур і рухалися транзитом до Литви. Зварич зазначив, що "українські дипломати перебувають на прямому зв’язку з водіями зазначених вантажівок".

"Посольство і генеральне консульство України в Любліні невідкладно звернулися до польської поліції з вимогою відкрити справу за фактом цього ганебного злочину. Польська поліція відкрила провадження і розпочала необхідні процедури", — розповів Зварич.

Що відомо про інцидент

На пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" 11 лютого польські фермери висипали зерно з декількох українських вантажівок. Зокрема, учасники блокади зрізали пломби з вантажівок за допомогою болгарки. Зі скількох ваговозів висипали зерно — невідомо.

Також мережею поширилося відео, як польські фермери висипали зерно із українських вантажівок.

Нагадаємо, 12 лютого польські перевізники заблокували два пункти пропуски на кордоні з Україною  "Рава-Руську" та "Ягодин". Це призвело до виникнення черг із понад тисячі вантажівок на пункті пропуску "Краківець", який поки працює.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 12.02.2024 12:34