Висипане українське зерно поблизу кордону. Скріншот із відео

Польські фермери поблизу кордону висипають зерно з українських вантажівок (відео)

На пункті пропуску "Ягодин — Дорогуськ" уже третій день поспіль заблокований рух вантажівок. Доходить до конфліктних ситуацій. Зокрема, польські фермери висипали зерно з декількох українських вантажівок.

Відповідне відео з польського боку кордону опублікували на Facebook-сторінці Granica/Кордон PL-UA.

За словами автора відео, учасники блокади зрізали пломби з вантажівок за допомогою болгарки. Зі скількох ваговозів висипали зерно — невідомо.

У дописі наголосили, що на місці працювала поліція. У польських фермерів і українських водіїв, чиє зерно опинилося на асфальті, взяли відповідні покази/

Нагадаємо, що в понеділок, 12 лютого в Польщі планують заблокувати ще два пункти пропуску на кордоні з Україною — "Устилуг" та "Угринів". Учасники акції обмежать рух вантажівок.

За інформацією речника Державної прикордонної служби України Андрія Демченка, такі дії можуть розпочатися орієнтовно о 10 годині. Наразі заблокованими залишаються напрямки пунктів пропуску "Ягодин" і "Рава-Руська".

Станом на ранок сьогодні навпроти "Ягодина" на території Польщі в бік України в чергах очікували десь 700 вантажних транспортних засобів, у напрямку пункту пропуску "Рава-Руська" – приблизно 400 вантажівок.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 11.02.2024 18:35