Фото: dsnews.ua

Польські фермери готуються знову заблокувати один із пункт пропуску на кордоні з Україною: названо дату

Польські фермери готуються знову заблокувати пункт пропуску "Дорогуськ — Ягодин". Страйк розпочнеться вранці 9 лютого.

Про це повідомляє прес-центр Державної митної служби України.

"За попередньою інформацією польської сторони, місцеві фермери планують розпочати страйк в окремих пунктах пропуску на польсько-українському кордоні вранці 9 лютого", — йдеться у повідомленні.

Наразі польські митники поінформували про те, що блокування пункту пропуску "Дорогуськ — Ягодин" має розпочатися 9 лютого 2024 року об 11:00. Для протестів використовуватимуть сільськогосподарську техніку. Дії польських фермерів погоджені місцевою владою. Триватиме страйк до 9 березня.

"Протестувальники мають намір здійснювати пропуск всіх автобусів та по одному вантажному транспортному засобу в обох напрямках протягом години. Також буде здійснюватися безперешкодний пропуск гуманітарної допомоги та цистерн з паливом на вʼїзд в Україну", — зазначили у прес-службі.

Інформації щодо блокування на інших пунктах пропуску на кордоні з Польщею на даний час немає. Для отримання додаткових відомостей заплановані зустрічі з представниками польської митної адміністрації.

"Після отримання офіційного підтвердження блокування польсько-українського кордону додатково поінформуємо про ситуацію у пунктах пропуску", — проінформувала Державна митна служба України.

Варто зазначити, що 2 лютого польські фермери анонсували поновлення блокади всіх пунктів пропуску на кордоні з Україною. Відповідну заяву опублікували на сайті профспілки "Солідарність". Протестувальники заявили, що будуть боротися до кінця за "спільне благо, яке полягає в тому, щоб захистити польські сімейні ферми від краху та банкрутства". Також протестувальники пояснили, що до такого рішення їх спонукала пасивність польської влади, декларації про співпрацю з Європейською комісією, заяви про дотримання всіх рішень ЄК щодо імпорту сільськогосподарської продукції та харчових продуктів з України.

Нагадаємо, 22 січня глава українського уряду Денис Шмигаль провів зустріч з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Сторони обговорили питання безперешкодного руху товарів через спільні кордони

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Суспільство, 07.02.2024 14:59