Фото: Telegram Шмигаля

Шмигаль зустрівся з Туском: обговорили безперешкодний рух товарів через кордони

Глава українського уряду Денис Шмигаль 22 січня провів зустріч з прем’єр-міністром Польщі Дональдом Туском. Сторони обговорили питання безперешкодного руху товарів через спільні кордони. 

Відповідне повідомлення з'явилось у Telegram Дениса Шмигаля. Посадовці, за словами Шмигаля, переконані, що на сьогодні це питання вирішено, кордон розблоковано, а спільна робота дає результат.

"Україна запропонувала механізм верифікації експорту агропродукції відповідно до рішення Єврокомісії. Цей механізм уже ефективно працює з Румунією і Болгарією, і ми пропонуємо його використовувати в наших взаємовигідних відносинах", — написав глава українського уряду.

Шмигаль також повідомив, що з Туском обговорили запровадження спільного прикордонного контролю та модернізацію пунктів пропуску. Україна та Польща мають амбіцію створити ще чотири нові пункти пропуску на додачу до вже наявних 14.

"Запропонував польському бізнесу долучатися до будівництва автобану Краковець-Львів-Броди-Рівне на концесійних умовах. Дональд Туск зі свого боку підтримав цю ініціативу", — додав Денис Шмигаль.

Раніше повідомлялось, що 22 січня голова польського уряду Дональд Туск вперше з моменту його призначення на посаду прем'єр-міністра прибув до Києва. Його візит був анонсований раніше.

Нагадаємо, президент України Володимир Зеленський анонсував передачу Києву нового польського оборонного пакета допомоги. Таку заяву він зробив після "продуктивних переговорів" із прем'єр-міністром Польщі Дональдом Туском.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.01.2024 19:03