Дональд Туск. Фото: PAP/Paweł Supernak

До Києва з візитом прибув прем'єр Польщі Дональд Туск

Уранці понеділка, 22 січня, голова польського уряду Дональд Туск вперше з моменту його призначення на посаду прем'єр-міністра прибув до Києва. 

Про це повідомила канцелярія премʼєра Польщі у соцмережі Х.

Зазначається, що під час візиту польський премʼєр зустрінеться з президентом України Володимиром Зеленським і премʼєр-міністром Денисом Шмигалем.

 

Скріншот з соцмережі Х

Візит очільника польського уряду був анонсований раніше. Очікується, що під час зустрічі політики обговорять питання блокади кордону з Україною.

Додамо, що в одному з інтерв’ю Туск наголошував, що і для нього, і для президента Польщі Анджея Дуди "ситуація в Україні та на фронті є питанням №1 для польської безпеки".

На початку січня прем'єр-міністр Польщі Дональд Туск заявив, що буде переконувати польських перевізників "не використовувати блокаду як метод захисту своїх інтересів".

"Мій уряд і я особисто будемо робити все, блокують вони чи ні, щоб ефективно захищати їхні інтереси — у сьогоднішній нерівній конкуренції з українськими перевізниками", — підкреслив прем'єр-міністр.

Водночас він переконаний, що блокада, особливо в умовах ескалації бомбардувань і все інтенсивніших дій Росії, "не зробить це завдання" і переговори легшими.

"Я буду більш ефективним у захисті польських перевізників, коли блокади не буде. Наші аргументи будуть краще почуті, коли Польща не буде країною, яка блокує кордон", — наголосив він.

Нагадаємо, новий уряд Польщі розглядає можливості збільшити виробництво боєприпасів та військової техніки. Водночас він працює над новим пакетом допомоги Україні.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 22.01.2024 10:03