Радослав Сікорський. Джерело: соцмережі польського міністра

Польща готова допомагати Україні зброєю, але хоче справедливості, — міністр Сікорський

Новий уряд Польщі розглядає можливості збільшити виробництво боєприпасів та військової техніки. Водночас він працює над новим пакетом допомоги Україні.

Про це повідомив Reuters із посиланням на слова міністра закордонних справ Польщі Радослава Сікорського під час виступу в Давосі.

"Ми дивимося на всі питання, пов'язані з Україною, свіжим поглядом. Вивчаємо, які у нас є можливості виробляти більше боєприпасів і спорядження, а також те, що у нас ще є на складах", — зазначив він.

Міністр закордонних справ сусідньої країни заявив, що Польща каже союзникам, що вартість стримування Росії у випадку, якщо вона завоює Україну, буде набагато більшою, ніж вартість постачання Києву зброї для ефективного захисту від її акту агресії.

Сікорський визнав, що Київ і Варшава повинні продовжувати працювати над розв’язанням проблем. Він привітав угоду між його урядом і польськими перевізниками про призупинення блокади кордону з Україною.

"Однак Польща не повинна бути країною, яка несе основний тягар витрат на солідарність з Україною від імені всього Євросоюзу. Ці витрати неминучі, ми приймаємо їх, але вони мають бути справедливішими", — акцентував він.

Міністр закордонних справ Польщі також підтримав план США конфіскувати до 300 мільярдів доларів заморожених російських активів, щоби допомогти відновити Україну, вказавши, що агресор повинен заплатити за завдану шкоду.

Нагадаємо, президент Польщі Анджей Дуда заявив: щоби стати повноцінним членом Північноатлантичного альянсу, Україні потрібно завершити війну з Російською Федерацію. Однак розпочати процедуру вступу до військово-політичного блоку НАТО можна було би вже зараз.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.01.2024 21:20