Американці показали проект бойового розвідувального вертольоту

16 КВІТНЯ 2019 11:44

Консорціум американських компаній AVX Aircraft і L3 Technologies представив проект легкого бойового розвідувального вертольоту, який планується запропонувати на тендер FARA, що проводиться Армією США.

Згідно з повідомленням L3 Technologies, новий апарат розробляється в якості заміни списаних розвідувальним вертольотам OH-58D Kiowa Warrior.

Розробку і закупівлю бойових розвідувальних вертольотів планується провести в рамках конкурсу FARA (Future Attack Reconnaissance Aircraft, бойовий розвідувальний літальний апарат майбутнього). Ця програма передбачає, що нові гвинтокрилі машини будуть прийняті на озброєння не пізніше 2030 року.

Нова машина отримає цифрову систему електро-дистанційного керування і бортові системи виконані за принципом відкритої архітектури. Передбачається, що вертоліт отримає складні лопаті несучих гвинтів і крило, завдяки чому його можна буде використовувати на кораблях, а також перевозити на транспортному літаку C-17 Globemaster III.

Розвідувальний вертоліт передбачається виконати модульним, завдяки чому можна буде швидше проводити його обслуговування, ремонт і модернізацію. Інші подробиці про перспективну машині поки не розкриваються.

Технології, 16.04.2019 11:44