Американці проведуть масштабні випробування вантажних безпілотників

03 ЖОВТНЯ 2019 12:16

ВМС США оголосили про намір провести в січні 2019 року масштабні порівняльні випробування вантажних безпілотних літальних апаратів, які можна було б використовувати для постачання підрозділів морської піхоти. Як повідомляє Flightglobal, випробування апаратів будуть проводитися на полігоні в Юмі штату Арізона.

Вирушаючи на виконання завдання бійці не завжди можуть взяти з собою великий запас провізії і боєприпасів, а подальша доставка їм вантажів може бути утруднена.

Передбачається, що вантажні дрони дозволять вирішити цю проблему. Крім того, за допомогою безпілотників можна буде організувати надійне постачання аванпостів всім необхідним.

Згідно з вимогами ВМС США, вантажні дрони, випробування яких будуть проводитися в майбутньому році, повинні мати дальність польоту не менше 10 кілометрів.

Апарати повинні вміти долетіти до заданої точки, залишити вантаж, а потім повернутися назад. Безпілотники повинні виконувати повністю автономні польоти.

Один дрон повинен перевозити не менше 27,2 кілограма вантажів. В якості найбільш типовою навантаження для безпілотників військові розглядають одну каністру об'ємом 18,9 літра з водою або пальним, а також кілька упаковок з боєприпасами і раціонами MRE.

За підсумками випробувань учасник, який посів перше місце, отримає приз у розмірі 100 тисяч доларів. За друге місце військові перерахують учаснику 75 тисяч доларів, а за третє - 50 тисяч. При цьому військові відзначають, що перемога в порівняльних випробуваннях не означає, що переможець отримає контракт на виробництво і поставку безпілотників.

Більш того, у вересні поточного року американська компанія Yates Corporation оголосила про розробку одноразового безпілотника GD-2000 великої вантажопідйомності. Апарат, що розробляється для Морської піхоти США, зможе перевозити до 740 кілограмів різних вантажів.

Технології, 03.10.2019 12:16