Американці випробували прототип радара селекції балістичних цілей

10 ГРУДНЯ 2018 14:19

Американська компанія Lockheed Martin провела перші випробування зменшеного прототипу перспективною радіолокаційної станції селекції балістичних цілей LRDR (Long Range Discrimination Radar).

Як пише Defense News, під час випробувань прототип радара виявив і взяв на супровід один з супутників. Відбулися випробування були визнані успішними.

Сучасні і перспективні стратегічні балістичні ракети можуть оснащуватися не тільки ядерними бойовими блоками, а й хибними цілями, які не відрізнити від самих блоків – спеціально для введення в оману радарів. Передбачається, що завдяки такій конструкції носії зможуть проривати системи протиракетної оборони. Стверджується, що новий радар зможе відрізнити ядерний блок від помилкової цілі.

Подробиці випробувань нової радіолокаційної станції не розкриваються. Згідно із заявою Lockheed Martin, під час випробувань перевірялася робота приймально-передавальних модулів радара і його програмного забезпечення.

Паралельно з випробуваннями Lockheed Martin приступила до будівництва повномасштабного радара на авіабазі ВПС США «Кліар» на Алясці. Нова радіолокаційна станція, як очікується, почне працювати в 2020 році. Згідно з проектом, радар буде створений на основі нітриду галію. Використання цього матеріалу дозволить істотно поліпшити показники «сигнал-шум» в порівнянні з сучасними радарами на основі арсеніду-галію.

Перспективний радар буде працювати в режимах широкого кута оглядовості для виявлення цілей і вузького кута для точного розпізнавання і супроводу.

Станцію планується оснастити захистом від радіоелектронного приглушення. LRDR підключать до національної системи протиракетної оборони США.

В даний час, до складу американської системи протиракетної оборони входять три радара раннього попередження та раннього попередження PAVE PAWS. Крім того, США мають у своєму розпорядженні мобільну радіолокаційною станцією SBX морського базування, що працює в X-діапазоні.

Технології, 10.12.2018 14:19