Фото: mk.usembassy.gov

Американський генерал Годжес озвучив найкращу гарантію безпеки для України

Колишній командувач військ Сполучених Штатів Америки у Європі Бен Годжес вважає, що найкращою гарантією безпеки для України від партнерів буде її вступ до Північноатлантичного альянсу. На його думку, саміт НАТО у Вільнюсі буде невдалим без оголошення конкретних кроків, які мають забезпечити членство України в Альянсі.

Про це він заявив в інтерв’ю "Еспресо".

"Усім відомо, що найкраща гарантія безпеки для України — це її членство в НАТО, і я сподіваюся, що це станеться уже незабаром. Сподіваюся, на Вільнюському саміті будуть оголошені конкретні кроки, які дадуть усім зрозуміти, що майбутнє України — в НАТО. Навіть якщо вони не назвуть це планом дій щодо членства, я думаю, що ми почуємо кілька конкретних кроків, які дадуть нам це розуміння", — сказав Годжес.

Генерал вважає, що керівництво НАТО добре розуміє, що на саміті у Вільнюсі Україна очікує конкретних кроків.

"Сполучені Штати, а також деякі інші країни будуть робити все можливе, щоби допомогти Україні захистити себе після того, як вона здобуде перемогу над Росією і окупант покине територію України", — заявив екс-командувач військ США в Європі.

Він вважає, що США, Польща, Велика Британія, можливо, й інші країни, такі, як Німеччина, Франція, продовжать допомагати Україні розвивати та вдосконалювати протиповітряну і протиракетну оборону з метою протистояння загрозам з боку Росії.

Нагадаємо, Єнс Столтенберг заявляв, що країни-члени НАТО планують дати "чіткий сигнал" про те, що майбутнє України в Альянсі. Також він повідомляв, що Україна отримає можливість приєднатися до НАТО після перемоги у війні з Російською Федерацією. Члени Альянсу зараз підтримують нашу державу і будуть робити це й надалі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 18.06.2023 23:43