Фото: armyinform.com.ua

Вистачило б прогодувати 10 млн людей: американський міністр шокував кількістю знищеного Росією українського зерна

За останні місяці Російська Федерація активно атакувала українські порти та зернову інфраструктуру. У результаті обстрілів було знищено щонайменше 280 тисяч тонн зерна. Цього вистачило б, щоб годувати понад 10 мільйонів людей протягом року.

Про це повідомив міністр оборони США Ллойд Остін, пише "Укрінформ".

Таку заяву він зробив, відкриваючи 15-те засідання Контактної групи з питань оборони України на базі ВПС США "Рамштайн" у німецькій землі Рейнланд-Пфальц 19 вересня. 

"В результаті цих атак було знищено щонайменше 280 тисяч тонн зерна, чого вистачило би, щоби годувати 10,5 мільйонів людей протягом року", — зауважив міністр.

Він додав, що дії РФ продовжують загрожувати світовій продовольчій безпеці та створювати умови для нової гуманітарної кризи на планеті.

Також Остін запевнив, що партнери у форматі "Рамштайн" (це майже 50 країн) продовжать надавати Україні потрібну допомогу для того, щоби вона могла захищатися від агресора.

Нагадаємо, 19 вересня у Німеччині стартувало 15-те засідання у форматі "Рамштайн". Міністри оборони та старші військові посадовці з країн-партнерів України зустрічаються офлайн. У зустрічі вперше бере участь новий міністр оборони України Рустем Умєров.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 19.09.2023 14:13