Фото: сайт Верховної Ради

Колишнім представникам ОПЗЖ приготуватись: Арахамія анонсував позбавлення мандатів ще низки нардепів

Найближчого пленарного засідання Верховна Рада позбавить мандатів щонайменше двох нардепів від заборонених партій. Можливо, ця кількість буде більшою.

Про це повідомив голова фракції "Слуга народу" Давид Арахамія.

"Продовжуємо працювати над очищенням парламенту від представників заборонених партій. Найближчого пленарного тижня очікуємо щонайменше -2 мандати. А може і більше. Деталі — згодом", — зазначив він.

Нардеп додав, що усе проходитиме виключно в рамках Конституції й законів України.

"Тобто, без шансів на оскарження в українських і міжнародних судах. На жаль, це не так швидко, як нам усім би хотілося. Зате надійно", — написав він.

Нагадаємо, петиція про позбавлення мандатів усіх нардепів колишньої ОПЗЖ набрала необхідні 25 тисяч голосів менш ніж за місяць. Президент України Володимир Зеленський звернувся до голови Верховної Ради України з проханням її опрацювати.

Відомо, що Верховна Рада 13 січня позбавила депутатських мандатів трьох колишніх представників забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа — За життя"  Віктора Медведчука, Тараса Козака, Ріната Кузьміна. Також позбавлено мандатів позафракційних нардепів  Андрія Аксьонова й Андрія Деркача. Останній перебуває під санкціями США. У 2021 році Рада нацбезпеки й оборони України також ввела проти нього санкції.

Також повідомлялося, що народний депутат із забороненої в Україні партії "Опозиційна платформа – за життя" Олег Волошин склав мандат.

Читайте також: "Відпустка" під час війни: кількох нардепів від ОПЗЖ помітили у Дубаї

Політика, 03.02.2023 14:17