Фото: "Укрінформ"

Австралія ввела нові санкції проти Росії: кого торкнуться обмеження

У суботу, 24 лютого, Австралія запровадила додаткові санкцій проти країни-агресорки Росії. Фінансові санкції та візові заборони торкнуться низки громадян та організацій, які пов'язані із Москвою.

Про це повідомило Міністерство закордонних справ Австралії.

Відомство наголосило, що через два роки після повномасштабного вторгнення Росії Австралія оплакує втрати України. До того ж у МЗС запевнили, що Австралія залишається непохитною у підтримці України в самообороні та притягненні до відповідальності винних у незаконному та аморальному вторгненні Росії

"Сьогодні уряд Австралії запровадив додаткові цільові фінансові санкції та заборону на поїздки щодо 55 осіб, а також цільові фінансові санкції щодо 37 організацій", — йдеться у повідомленні.

Наголошується, що нові санкції стосуються тих, хто причетний до депортації українських дітей з тимчасово окупованих регіонів. Також обмеження запроваджено щодо об’єктів російської оборонної галузі, енергетики, засобів масової інформації та мінеральної сировини, об’єктів, залучених до російських закупівельних мереж у Білорусі, Ірані та КНДР.

Загалом Австралія вже запровадила понад 1200 санкцій у відповідь на повномасштабне вторгнення військ РФ в Україну.

Нагадаємо, 22 лютого Велика Британія запровадила понад 50 нових санкційних обмежень. Вони стосуються бізнесменів і компаній, які підтримують війну Росії проти України.

Також 23 лютого президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден оголосив про запровадження понад 500 нових санкцій проти Росії. Обмеження запроваджено через агресію РФ проти України та смерть російського опозиціонера Олексія Навального.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.02.2024 11:35