Фото: Pixabay

Австрія виділила Україні 2 млн євро: кошти спрямують на гуманітарні проекти

У середу, 3 квітня, Рада міністрів Австрії схвалила виділення 21,5 мільйона євро на фінансування роботи австрійських гуманітарних організацій у кризових регіонах. На проекти в Україні спрямують два мільйони євро.

Про це повідомила прес-служба Міністерства закордонних справ Австралії.

Так, на прохання міністра закордонних справ Александра Шалленберга уряд Австрії вирішив виплатити 21,5 мільйона євро з зовнішнього фонду катастроф МЗС. Кошти отримають австрійські організації, які допомагають своєю важливою роботою на місцях у проблемних точках.

"Наша безпека в Європі також значною мірою залежить від безпеки та стабільності наших сусідів. Тому необхідно зробити все можливе, щоб запобігти нелегальній міграції, а також не дати людям здійснити небезпечну подорож до Європи. Таким чином, місцева допомога в кризових регіонах допомагає двома способами: з одного боку, це важливо для покращення ситуації місцевого життя та полегшення людських страждань, а з іншого боку, це допомагає стримувати нелегальну міграцію до Австрії та Європи", — заявив канцлер Карл Нехаммер.

Виділені кошти розподілять наступним чином:

  • на проекти в Африці (Ефіопія, Буркіна-Фасо, Мозамбік, Уганда) — 9,5 мільйонів євро;
  • на проекти на Близькому Сході (Йорданія, Ліван і Сирія) — вісім мільйонів євро;
  • на проекти в Україні — два мільйони євро;
  • на проекти в Афганістані та сусідніх країнах — два мільйони євро.

Іноземний Фонд стихійних лих (AKF) є незамінним інструментом австрійської гуманітарної допомоги. Цього року він наповнений як ніколи раніше: 80 мільйонів євро доступні для гуманітарної допомоги по всьому світу. Обробку здійснює Австрійське агентство розвитку (ADA).

Нагадаємо, наприкінці лютого федеральний канцлер Австрії Карл Нехаммер озвучив пропозицію, як припинити війну в Україні. Він закликав Київ і Москву сісти за стіл переговорів, а до них долучити групу країн БРІКС.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Економіка, 03.04.2024 17:51