Кордон між Азербайджаном і Вірменією. Джерело: azertag.az

Азербайджан взяв під контроль чотири села біля кордону з Вірменією

У п'ятницю, 24 травня, в рамках нової угоди про делімітацію та демаркацію кордону, Азербайджан взяв під свій контроль чотири села поблизу Вірменії. 

Про це повідомила агенція АЗЕРТАДЖ із посиланням на віце-прем'єра Азербайджану Шахіна Мустафаєва.

Вказується, що в результаті робіт з делімітації визначено лінію кордону протяжністю 12,7 кілометра. Тим самим забезпечено повернення Азербайджану території чотирьох сіл Газахського району Азербайджанської Республіки площею 6,5 квадратних кілометрів.

Йдеться про села Баганіс Айрим, Ашаги Аскіпара, Хейримли та Гизилгаджили Газахського району Азербайджанської Республіки.

"Сьогодні території сіл Баганіс Айрим, Ашаги Аскіпара, Хейримли та Гизилгаджили Газахського району Азербайджанської Республіки взяті під контроль Державною прикордонною службою Азербайджанської Республіки", — пише агенція.

Відомо, що 23 квітня Азербайджан та Вірменія розпочали процедуру демаркації кордону. В межах цього процесу сусідні країні встановили перший прикордонний стовп на спільній ділянці кордону.

Варто зазначити, що після повернення Азербайджаном повного контролю над невизнаним Нагірним Карабахом між Вірменією й Азербайджаном періодично стаються сутички з жертвами та пораненими. Також Баку та Єреван ведуть мирні переговори, остання серія зустрічей відбулася у Берліні за посередництва Німеччини.

Нагадаємо, що 8 квітня в міністерстві оборони Азербайджану заявили про обстріл своєї території армією Вірменії. Єреван і його оборонне відомство спростувало такі звинувачення.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Світ, 24.05.2024 16:50