На фото: Сергій Тарасюк. Джерело: МІПЛ

"Азовець", який пережив теракт в Оленівці, захворів на туберкульоз у полоні

Український військовий "Азову" Сергій Тарасюк, який пережив теракт в Оленівці, у російському полоні заразився туберкульозом. Наразі 58-річний чоловік почувається дуже виснаженим.

Про це повідомила його дружина Людмила Тарасюк Медійній ініціативі за права людини та "Українській правді. Життя".

"Медичної допомоги майже немає. Хлопець, з яким я говорила, казав, що надається тільки якась підтримка крапельницями. Це важка хвороба, тим паче в умовах, коли вони погано вдягнені, недостатньо їдять", — заявила дружина військовослужбовця.

Про стан здоров’я чоловіка Людмила Тарасюк дізналася від іншого військового, який повернувся з полону у вересні 2024 року. Він розповів, що разом із Сергієм був у бараку в Оленівці, який підірвали окупанти в ніч на 29 липня 2022 року.

За словами ще одного військовослужбовця, який повернувся з російської колонії, Тарасюк хворіє не лише на туберкульоз, а також має псоріаз, втрату ваги та проблеми зі спиною та зубами, через що йому важко їсти.

"Мені цей хлопець розповів, що коли їх кудись водять, то змушують дуже низько нахилятися. А Сергій у мене високий, 1,86 м, йому важко. Якщо ж не підкорятися, то бʼють. Але стан його здоров’я мене дуже лякає", — розповіла дружина полоненого.

Відомо, що Сергій Тарасюк перебуває в СІЗО №2 міста Камишин Волгоградської області РФ. Його перевели в камеру до ув’язнених, хворих на туберкульоз.

Людмила Тарасюк не спілкувалася зі своїм чоловіком більш ніж два роки. Також вона підозрює, що він не отримував її листа. Щоб повернути чоловіка з полону, жінка ходить на акції, відвідує зустрічі в Координаційному штабі та нагадує про необхідність обмінів.

"Враховуючи його вік, ситуація потребує негайних дій. Звичайно, завтра його не обміняють, але я намагаюся вплинути на те, щоб він, можливо, потрапив до наступного обміну", — наголосила Людмила.

Нагадаємо, командир бригади "Азов" Денис Прокопенко розповів, що 19 жовтня додому повернулися 34 "азовці". Він зазначив, що у часи важких боїв такі новини надають особовому складу 12 бригади "Азов" сил і підіймають бойовий дух.

Крім того, під час обміну 19 жовтня був звільнений із рашистського полону і представник фанатського руху "Шахтаря" Владислав Андріанов з позивним "Білий". Він брав участь у боях за Маріуполь та "Азовсталь".

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 22.10.2024 16:03