Джо Байден і Дональд Трамп. Фото з відкритих джерел

Байден і Трамп перемогли на праймеріз в Луїзіані: хто фаворит президентських перегонів у США

Президент США Джо Байден переміг на праймеріз Демократичної партії на вибори у штаті Луїзіана. Так само колишній американський очільник Дональд Трамп виграв у цьому ж штаті на праймеріз Республіканської партії.

Про це повідомив NBC News. За попередніми підрахунками голосів, Трамп отримає в Луїзіані загалом 90,1%, а Байден — 86%.

Аналітики наголошують, що й Джо Байден, і Дональд Трамп уже гарантували собі номінацію на участь у президентських виборах.

Вони у США заплановані на 5 листопада. Поки що все має такий вигляд, як і 2020 року, — Джо Байден проти Дональд Трамп у вирішальному виборчому двобої. Якщо, звісно, останньому не заборонять балотуватися, адже чимало судових процесів у його справах іще тривають.

Від республіканців, окрім Дональда Трампа, у перегонах брала участь колишній посол США в ООН Ніккі Гейлі, але вона на початку березня зняла свою кандидатуру з перегонів.

Результати опитувань американських соціологів свідчать, що в політиків майже однакові відсотки підтримки. Але примітно те, що Трамп випереджає Байдена у п'яти зі шести ключових штатів.. Саме тому наразі республіканця називають фаворитом виборчих перегонів у США.

Нагадаємо, що минулого тижня Дональд Трамп викликав президента Сполучених Штатів Америки Джо Байдена на дебати. Це відбулося на тлі вибуття з перегонів суперниці від Республіканської партії Ніккі Гейлі.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 24.03.2024 09:34