Фото: Twitter Байдена

Байден може скасувати поїздку на саміт "Великої сімки": названо причину

Якщо переговори президента США Джо Байдена з Конгресом щодо підвищення стелі держборгу зайдуть в глухий кут, то лідер країни може скасувати поїздку до Японії. Там 19 травня відбудеться саміт "Великої сімки".

Про це повідомляє Kyodo.

Відповідну заяву Джозеф Байден зробив після зустрічі зі спікером палати представників Кевіном Маккарті та іншими лідерами Конгресу в Білому домі.

"Я, як і раніше, прихильний справі, але, очевидно, це найважливіше питання на порядку денному", — заявив президент США.

Байден також додав, що скасування поїздки на саміт країн G7 в Хіросімі 19 травня можливе, але малоймовірне. Водночас він наголосив на серйозності переговорів щодо стелі держборгу.

Цікаво, що головний секретар кабінету міністрів Японії Хірокадзу Мацуно заявив, що Токіо не отримував жодних повідомлень від уряду США щодо можливої відсутності Байдена на саміті.

Нагадаємо, Сполучені Штати Америки оголосили про новий пакет військової допомоги для України на суму 1,2 мільярда доларів. Він спрямований на зміцнення протиповітряної оборони, оскільки Росія останнім часом посилила атаки безпілотниками та ракетами.

Відомо, що попередній пакет військової допомоги Україні США оголосили 3 травня. Туди вперше увійшли снаряди Hydra 70 — некеровані ракети малої дальності, які запускаються за допомогою авіації. Максимальна дальність ураження становить 10,5 км.

Раніше повідомлялось, що Пентагон визначив три найголовніші напрямки оборонної допомоги для нашої держави. Там зазначали, що на сьогодні Україна потребує систем для протиповітряної оборони. Також ЗСУ потрібна артилерія та броньована техніка. У квітні транспортне командування США повідомляло про початок доставки понад 60 Bradley в Україну в рамках угоди про військову допомогу Сполучених Штатів на суму 2,85 мільярда доларів.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 10.05.2023 09:21