Фото: Twitter Джо Байдена

Байден несподівано зробив різку заяву про спрощений вступ України в НАТО

Президент США Джо Байден виступає проти того, щоб спростити вимоги перед Україною для вступу в НАТО. Щоправда, він визнав, що українська армія вже зараз відповідає стандартам країн Альянсу.

Про це повідомляє CNN.

У суботу, 17 червня, перед відльотом до Філадельфії Байдена запитали журналісти, чи спростить він умови вступу України в НАТО. 

"Ні. Тому що вони повинні відповідати єдиним стандартам. Тому я не збираюся робити це", — заявив Байден.

Американський президент визнав, що українська армія зараз відповідає стандартам країн НАТО, однак він висловив сумнів у тому, чи відповідає стандартам українська безпекова система загалом і чи не є вона корумпованою.

Нагадаємо, раніше ЗМІ повідомляли, що замість швидкого вступу до НАТО президент США Джо Байден хоче запропонувати Україні десятирічну стабільну військову допомогу. Цей формат називають "ізраїльською моделлю" безпеки.

Водночас генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг заявив, що країни-члени НАТО планують дати "чіткий сигнал" про те, що майбутнє України в Альянсі. Це станеться вже у липні на саміті НАТО у Вільнюсі. 

Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба 16 червня провів переговори із генеральним секретарем НАТО Єнсом Столтенбергом. Лідери обговорили майбутній саміт НАТО у Вільнюсі, який має відбутися 11-12 липня. Зокрема, Кулеба зауважив, що під час саміту Україна має зробити крок до вступу в Альянс.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Війна, 17.06.2023 21:27