Фото: Офіс президента

Байден обговорить зі спікером Палати представників США допомогу Україні, — Reuters

Президент Сполучених Штатів Америки Джо Байден зустрінеться із спікером Палати представників Майком Джонсоном. Політики обговорять законопроект, який передбачає виділення допомоги Україні, Ізраїлю та іншим союзникам США.

Про це повідомляє Reuters.

За даними видання, Байден прийняв пропозицію Джонсона щодо особистої зустрічі і наголосив, що республіканці роблять велику помилку, виступаючи проти допомоги Україні, адже вона необхідна нашій державі для боротьби із російськими загарбниками.

"Звичайно, я радий зустрітися з ним, якщо йому є що сказати", — сказав Байден.

До того ж, журналісти зазначили, що Байден різко розкритикував небажання республіканців ухвалити закон щодо допомоги та рішення спікера Джонсона відправити Палату представників на двотижневі канікули без голосування за ініціативу. Крім того, під шквал критики Байдена потрапив і його ймовірний конкурент на виборах Дональд Трамп за погрози не захищати союзників по НАТО, якщо вони не будуть платити достатньо за спільну оборону.

"Це просто шокує. Я ніколи не бачив нічого подібного", — зазначив Байден.

Як відомо, минулого року президент США Джо Байден запросив у Конгресу виділити понад 100 мільярдів доларів на допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню, а також охорону американського кордону. Республіканці відмовилися підтримувати ініціативу. Вони вимагали жорсткіших заходів щодо охорони кордонів. Таким чином допомога Україні стала залежною від позиції членів Республіканської партії.

Нагадаємо, що Палата представників Сполучених Штатів Америки провела дискусії стосовно законопроекту про фінансову допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню. Однак до голосування справа не дійшла — оголошено перерву до 28 лютого. Тепер конгресмени мають повернутися до розгляду законопроекту вже наприкінці лютого.

Підписуйтеся на нас в Telegram телеграм, щоб дізнаватися важливі та цікаві новини першими

Політика, 19.02.2024 19:40